Kannattaako Aurinkolasit Ostaa Vahvuuksilla?

aurinkolasit vahvuuksilla

On hieman vaikeampaa ostaa aurinkolaseja, jos niihin tarvitsee vahvuuksia. Vähän kadehdin niitä ihmisiä, jotka voi vaan napata kaupasta suoraan nätit aurinkolasit, kun itse pitää ne nykyään tilata lähes pelkästään netistä, kun tarviin niihin ne vahvuudet.

Tän takia ymmärrän kyllä, miksi jotkut hankkii kuitenkin sitten vaan ihan perinteisiä aurinkolaseja ilman mitään vahvuuksia, vaikka käyttää silmälaseja. Niiden hankinta on niin paljon helpompaa, että kyllä itseäkin välillä houkuttaisi, kun vastaan tulee jotkut lasit jotka näyttää tosi hyvältä.

Kuitenkin yleensä mielestäni kannattaa aina panostaa hieman extraa, että saa aurinkolasit omilla vahvuuksilla. Tuossa on tarkempi ja hyvä pitkä ohje tähän asiaan, mutta tässä on muutamia syitä, miksi itse oon aina nyt panostanut näihin kunnon aurinkolaseihin.

1# Ne on niin paljon kätevämmät

Jos miettii vaihtoehtoja sille, että hankkii aurinkolasit ilman mitään voimakkuuksia, niin ne on kaikki musta vähän huonoja.

Joko sä voit jättää kokonaan voimakkuudet pois, ja sitten nähdä kaiken vähän huonosti. Tää voi ehkä toimia, jos ei tarvii lukea mitään, ja näkö on kuitenkin melko hyvä. Ei kuitenkaan toimisi yhtään tällä omalla näölläni.

Ennen oli muodissa sellaiset irtolinssit, jotka laitettiin sitten aina normaalien silmälasien päälle. Nää periaatteessa toimii vieläkin, mutta jos sulla on yhtään useammat lasit erilaisilla muodoilla, niin tulee tästä aika kallista ja vaativaa, kun pitää jokaiselle muodolle olla oma auringolta suojaava linssi.

Ja totta puhuen, usein nämä systeemit näyttää aika tyhmiltä ja hassuilta, ainakin omasta mielestä.

2# Panostamalla samalla polarisaatioon, saa sitten kunnon aurinkolasit jotka kestää

Jos on hankkimassa aurinkolaseja voimakkuuksilla, kannattaa mun mielestä yleensä panostaa se 100 euroa lisää, ja hankkia sitten kunnon lasit polarisaatiolla.

Polarisointi tarkoittaa siis käytännössä sitä, että vähemmän auringonsäteilyä pääsee siitä linssistä läpi. Tarkemmin ottaen se, joka on heijastunut jostain pinnalta. Tän avulla näiden lasien läpi on aina sama kirkkaus, oli sitten pellolla tai meren äärellä.

Ja ajaessa nää on niin ihanat. Jouduin pari kesää sitten ajamaan normaaleilla aurinkolaseilla kun aurinko oikein porotti, ja se oli aika tuskaista kun oli tottunut omiin polarisoituihin laseihin.

Polarisoidut aurinkolasit maksaa hieman enemmän, mutta jos niitä laseja käyttää monen vuoden ajan, on se ihan sen arvoista laittaa hieman rahaa siihen.

Näiden syiden takia itse olen hankkinut aurinkolasini vahvuuksilla. Ja tämän takia suosittelen myös teitä lukijoita näin tekemään.

Tärkein syy sille on käytännön puolet, ja kun se hinta ei juuri eroa vahvuuksien mukaan, niin miksipä ei sitä hankkisi ihan kunnon lasit, joiden läpi sitten näkeekin hyvin.

Ainoa miinus on periaattessa se, että tälläiset lasit pitää tilata netistä tai optikolta. Muuten ne on ihan loistavat, sitten kun ne saa käyttöön.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *